En flyer från NMR

 
 
Fick en flyer i postfacket idag, från Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Det är inte första gången. Fastän man kan tycka att den här staden är liten så har de i alla fall hittat hit. Skulle sådana få makten i Sverige skulle det vara kört för min del. En brun svensk, en blond svartskalle som dessutom är lesbisk! Blir väl att sy på rosa trianglar på kläderna. Det hade ju de homosexuella i tyskarnas koncentrationsläger.
 
Det är märkligt tycker jag, det här med att en del människor inte kan se allas lika värde utan anser att några är förmer. För mig som kristen (och socialist) är det självklart att aldrig någonsin göra skillnad på folk utifrån kön, religion, klass, sexuell läggning eller något annat! Tyvärr delar inte alla den uppfattningen. Sådant förstår jag faktiskt inte. Är vi inte alla människor? Blöder vi inte samma röda blod? Älskar, sörjer, hoppas och tror vi inte på samma sätt vare sig vi är en gay indisk kvinna eller en heterosexuell svensk man? Det enda som skiljer oss åt är hudfärg, språk och religion, samt kultur och traditioner. Just de senare säger sig ju NMR värna om, den svenska kulturen. Men vad de då glömmer är ju att många svenskar har utländsk påbrå. Under  historiens gång har många från Europa kommit hit, främst då från Holland och Nederländerna, men även tyskar. Det har även präglat vårt språk. Ja, säger en del, men det var ju länge sedan! Jaha, men när exakt blir man svensk då? Är jag svensk, jag som vuxit upp här, talar svenska, lever enligt svenska traditioner och den svenska kulturen? Är vår drottning svensk, våra kungabarn? 
 
Nä, jag kommer att fortsätta stå upp för allas lika värde. Herren Gud älskar alla, Han gör ingen skillnad på människor. Gud tycker verkligen inte om rosa trianglar på kläderna och det gör inte jag heller!
Visa fler inlägg