Ständigt förvånad

Jag slutar aldrig att förvånas även om jag inte borde det; jag borde ju veta och förstå vid det här laget vad människor tycker och tänker om homosexualitet, särskilt då kristna. Ändå kan jag inte förstå hur dom kan se en människa i ögonen - en människa som Jesus lidit och dött för, som Han älskar och bejakar och i vars kropp Hans Ande bor - och döma den till helvetet! Det är endast Herren Gud som kan döma! 
 
Var Ordets görare och inte bara dess hörare! Jesus vill att vi inte bara ska ”prata” en massa utan också att vi ska göra som Han säger. Vad säger Han då? Ett nytt bud ger Jag er, att ni skall älska varandra. Så sa Jesus. Det står också att det är Gud som dömer, vi ska inte döma varandra för vi kan inte döma rättvist. Jesus säger också, vem är du som dömer en som står i någon annans tjänst? Din tro är något mellan dig själv och Gud. Ingen annan kan eller ska ha med det att göra. 
 
Vi är alla syndare, vi har alla gått miste om rättfärdigheten från Gud, men genom tron på Jesus blir vi frälsta och har frid med Gud. Frälsningen beror på tron, inte på egna gärningar. Vi kan aldrig göra oss förtjänta av Guds nåd, i så fall vore nåden inte nåd. 
 
Varför detta hat mot homosexuella? Störst är ju kärleken. Varför detta hat, vet dom inte att Jesus säger Den som är utan synd ska kasta första stenen och inte heller Jag dömer dig
 
Nej, jag slutar aldrig att förvånas.
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Fördömelse, Förlåtelse, Hat, Hbtq, Herren Gud, Jesus, Kärlek
Visa fler inlägg